tiistai 21. lokakuuta 2008

YURI BEZMENOVIN, entisen KGB propagandistin videohaastattelu


Lähde: http://www.dailymotion.com/video/k3ySEGmyDhZpQFlBt1

Kirjasin käännökseen muutamia minuuttilukuja, jotka saattavat auttaa videon ja käännöksen yhteenhahmottamisessa.

Käännös:

"Yuri Bezmenov syntyi Moskovan lähiössä 1939. Hän on korkea-arvoisen Neuvostoarmeijan upseerin poika. Hän on saanut koulutuksensa Neuvostoliiton eliittikoulussa, josta valmistui Intian kulttuurin - ja kielen asiantuntijaksi. Hänellä oli loistava ura Novostissa: neuvostouutisoinnissa (press arm/press agency), joka tunnetaan myös KGB:n eturintamana. 1970 Bezmenov pakeni länteen oman henkensä uhalla ryhdyttyään syvästi inhoamaan neuvostosysteemiä. Hän on ehdottomasti maailman merkittävimpiä asiantuntijoita koskien Neuvostopropagandaa; peittelytekniikkaa ja manipulointia.

Haastattelija: Neuvostoliittolaiset käyttivät termiä ”ideologinen vallankumous”. Mitä he tarkoittavat sillä?

Bezmenov: Ideologinen, eli aatteellinen vallankumous on laillinen ja avoin prosessi. Amerikkalaisten ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa banaanit korvistaan ja kuunnella, avata silmänsä ja katsella, se näkyy. Ei ole mitään mysteeriä, aatteellinen vallankumous ei liity mitenkään vakoiluun. Ymmärrän, että vakoilu ja valtiollisten tietojen kerääminen kuulostaa romanttisemmalta, sopivalta Hollywood/James Bond materiaalilta, mutta todellisuudessa KGB:n pääpaino ei ole valtiollisten tietojen keräämisessä - ja tämä on minun ja muiden kanssani samassa asemassaa olevien mielipide, että ainoastaan 15% kapasiteetista (raha, aika ja työvoima) käytetään vakoiluun ja 85% hitaaseen prosessiin, jota kutsumme aatteelliseksi vallankumoukseksi tai aktiiviotteiksi tai psykologiseksi sodankäynniksi (ranskaksi näyttää videolla käännetyn sanoin: mielipiteiden manipulointi). Tämä tarkoittaa käytännössä jokaisen amerikkalaisen "todellisuuden käsittämisen muokkaamista" aina siihen mittakaavaan asti, että riippumatta suuresta informaation määrästä, kukaan ei pääse järkevään ratkaisuun miten puolustaa itseään, perhettään, yhteisöään tai maataan. On kysymyksessä hyvin hidas aivopesuprosessi, joka on jaettu neljään perusvaiheeseen: Ensimmäinen on demoralisaatio, eli tapainturmelus. Kansan demoralisointi kestää 15-20 vuotta. - Miksi näin kauan? Koska tämä on minimiaika, joka kuluu, että saadaan koulutettua yksi viholliskansan sukupolvi päinvastaiseen ideologiaan, eli tutustutetaan heidät vihollisen aatteisiin. Toisin sanoen marxsismi-leninismi pumpataan opiskelijoiden pehmeisiin päihin vähintään kolmen sukupolven ajan ilman vastarintaa tai käyttämättä vertailukohteena amerikkalaista
isänmaallisuutta.


3:09 Iso osa osaston toimintaa keskittyi valtavan aineiston keräämiseen henkilöistä, jotka olivat instrumentteja yleisen mielipiteen luomisessa: Kustantajat, päätoimittajat, toimittajat, kouluttajat, näyttelijät, valtio-opin professorit, parlamentin jäsenet ja liiketalouden edustajat. Nämä ihmiset jaettiin karkeasti kahteen ryhmään: Nevostopolitiikalle myönteiset henkilöt ylennettiin valta-asemiin manipuloimalla mediaa ja yleistä mielipidettä. Ne, jotka vastustivat neuvostopolitiikkaa omassa maassaan, joko kirjaimellisesti eliminoitiin tai heidän maineensa turmeltiin. ... Aivan samoin kuin useita tuhansia vietnamilaisia teloitettiin vain yhdessä yössä Viet-Congin vallattua kaupungin ainoastaan kahden päivän aijaksi, eikä Amerikan CIA koskaan tajunnut, miten oli mahdollista, että kommunistit tiesivät missä kukin amerikkalaismyötämielinen henkilö asui ja miten oli mahdollista, että heidät kaikki saatiin vangittua ja ammuttua muutaman tunnin kuluessa. Vastaus on hyvin yksinkertainen: Kauan ennen kuin kommunistit valtasivat kaupungin, oli olemassa laaja verkosto tiedonantajia; paikallisia vietnamilaisia, jotka tiesivät kaiken niistä ihmisistä, jotka olivat instrumentteja yleisen mielipiteen luomisessa ja muokkaamisessa, aina partureista ja taksikuskeista lähtien. Jokainen amerikkalaismyönteinen teloitettiin. Samaa työtä tehtiin Hanoissa ja New-Delhissä. Työskennellessäni New-Delhissä Intiassa kauhukseni myös pro-neuvostomielisiä ystäviäni jouduttiin eliminoimaan vallankumouksen vuoksi, siitä syystä, että he tiesivät liikaa. Vain sen takia, että kun hyödylliset idiootit, jotka uskovat neuvostopolitiikan kauneuteen, hoksaavatkin illuusion, heistä tulee pahimpia vihollisia. Tästä syystä KGB ohjaajani sanoivat: unohda vasemmistolaiset, unohda nämä poliittiset prostituoidut, tähtää korkeammalle. Yritä päästä käsiksi hallitsevaan konservatiiviseen mediaan, kurottele rikkaiden elokuvantekijöiden ja älymystön pariin, kyynisten, itsekeskeisten ihmisten pariin, jotka pystyvät valehtelemaan katsoessaan enkelikasvoisina silmiisi. Nämä ovat ne ihmiset, jotka pitää rekrytoida, ihmiset, joilta puuttuu moraaliset periaatteet, jotka ovat joko liian ahneita tai sairastavat "itsensä-tärkeytta"; jotka uskovat olevansa hyvin merkittäviä. Nämä olivat niitä ihmisiä, joita KGB kovasti halusi.

6:22 Haastattelija: Eliminoimaan muut? Tappamaan toiset? Eikö heillä ole mitään tarkoitusta?

Bezmenov: Ei. Näillä ihmisillä on rooli ainoastaan kansan epävakauttamisvaiheessa. Esimerkiksi vasemmistolaisenne Amerikassa, kaikki nämä professorit ja kansalaisoikeuksien puolustajat, heillä on rooli vallankumouksessa ainoastaan epävakauttamisen ollessa käynnissä. Kun työ on tehty heitä ei enää tarvita, he tietävät liikaa siinä vaiheessa kun tajuavat marxismi-leninismin ottavan vallan. He luulevat itse astuvansa valtaan. Tämä ei tietenkään tule koskaan tapahtumaan; heidät laitetaan riviin ja ammutaan. Vallan saaneina näistä ihmisistä voi tulla marxismi-leninismin pahimpia vihollisia. Muistat mitä tapahtui Nicaraguassa: suurin osa heitettiin vankilaan, mutta yksi erosi ja nyt hän sotii sandinisteja vastaan. Sama tapahtui Grenadassa kun marxisti Maurice Bishop teloitettiin ”kiihkeämpien"” marxistien toimesta. Sama Afganistanissa; ensin oli Taraki, jonka tappoi Amin ja Aminin tappoi Karmalin KGB avustuksella - sama juttu Bangladeshissa, sama kaava kaikkialla. Sillä hetkellä kun hyödylliset idiootit tai idealistiset marxismin kannattajat ovat täyttäneet tarkoituksensa heidät teloitetaan tai heitetään vankeuteen, kuten Kuubassa - paljon marxismin kannattajia on siellä vankilassa. … Siispä pohjimmiltaan Amerikka on demoralisoinnin kynsissä; vaikka tällä minuutilla kelkka kääntyisi (demoralisointi pysähtyisi), niin sittenkin takaisinkoulutus ottaisi vielä seuraavat 15-20 vuotta ennen kuin ihmiset alkaisivat jälleen hahmottaa todellisuuden oikein ja patrioottisesti, vapaina sisään pumpatusta aatteellisesta väärinhavainnoinnista.

8:30 ... Seuraus? Seuraukset voit nähdä. Suurin osa ihmisistä, jotka valmistuivat 60-luvulla, keskeyttäneet tai puolivalmiit intellektuaalit, ovat nyt valta-asemissa hallituksessa, siviilihallinnossa, liiketaloudessa, massamediassa, koululaitoksessa. Olette kiikissä heidän kanssaan, ette pääse heistä eroon. He ovat saastuneita, heidät on ohjelmoitu reagoimaan määrätynlaiseen ärsykkeeseen määrätyn kaavan mukaisesti. Heidän mieltään ei saa kääntymään, vaikka esittelisit heille autenttista informaatiota, vaikka pystyisit todistamaan, että valkoinen on valkoinen ja musta on musta, et sittenkään pysty muuttamaan heidän perushavainnointiaan ja loogista käyttäytymistään. Toisin sanoen, näiden ihmisten kohdalla demoralisointi on aukoton ja peruuttamaton. Jotta yhteiskunta pääsisi irti näistä ihmisistä, on koulutettava uusi sukupolvi isänmaallisia ja terveen arvostelykyvn omaavia ihmisiä, jotka toimivat amerikkalaisen yhteiskunnan hyväksi. Aikaa tarvitaan 15-20 vuotta.

Haastattelija: Onko nämä ohjelmoidut, kommunismi-ideologialle myötämieliset ja paikoilleen asetetut ihmiset tässä maassa (Amerikassa) tarkoitus tuhota?

Bezmenov: Suurin osa heistä kyllä. Yksinkertaisesti siitä syytä, että kun he tulevaisuudessa heräävät tajuamaan mitä kaunis ja tasokas, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta käytännössä tarkoittaa, heidän psykologinen shokkinsa on niin suuri, että he tulevat nousemaan kapinaan. He tulevat olemaan hyvin onnettomia eikä marxismi-leninismi hallinto tule sietämään näitä ihmisiä. Eikä, toisin kuin vielä tässä prosessin vaiheessa, marxismi-leninismin Amerikassa tule olemaan paikkaa tällaisille ihmisille.
Tällä hetkellä voit tulla suosituksi kuten Daniel Ellsberg, tai sikamaisen rikkaaksi kuten Jane Fonda, kritisoimalla Pentagonia … tulevaisuudessa tällaiset ihmiset tullaan rusentamaan kuin torakat, kukaan ei tule maksamaan heille mitään heidän jaloista tasa-arvoa käsittelevistä ajatuksistaan. Tätä he eivät nyt ymmärrä, ja tämä tulee olemaan heillä hirveä järkytys.

10:53 Demoralisointiprosessi Amerikassa on itse asiassa jo valmis. Itse asiassa se on jo yli suoritettu. Demoralisointi ylettyy jo sellaisille alueille ettei Andropov ja asiantuntijat uskaltaneet edes unelmoida näin valtavasta menestyksestä. Suurimman osan demoralisoinnista on suorittanut amerikkalaiset amerikkalaisille, kiitos moraalisääntöjen puuttumisen, kuten olen sanonut aikaisemminkin; ihmiset eivät enää pidä oikean informaation saamista merkittävänä. Henkilö joka on demoralisoitu ei pysty arvioimaan oikeaa informaatiota, faktat eivät sano hänelle yhtään mitään. Vaikka hukuttaisin hänet autenttisiin dokumentteihin ja kuviin, vaikka veisin hänet väkisin Neuvostoliittoon ja näyttäisin keskitysleirin, hän kieltäytyisi uskomasta ennen kuin saa potkun lihavalle perseelleen. Kun armeijasaapas murskaa hänet, sitten hän ymmärtää, mutta ei ennen sitä ja tämä on koko demoralisoinnin tragedia.

12:01 Seuraava vaihe on epävakautus. Tässä vaiheessa vallankumoukselliset eivät välitä ideoistasi eivätkä näkemyksistäsi, he eivät välitä vaikka söisit roskaruokaa ja tulisit lihavaksi ja veteläksi – ei enää mitään väliä. Tässä vaiheessa – ja tarvitaan vain 2-5 vuotta epävakauttamaan kansakunta – vain välttämättömyyksillä on merkitystä; talous, kansainväliset suhteet ja puolustus. Ja voit melko selvästi nähdä kuinka joillain alueilla, herkillä alueilla kuten puolustus ja talous, marxismi-leninismin ideat ovat aivan fantastisia, en olisi koskaan uskonut - 14-vuotta sitten kun saavuin tähän osaan maapalloa - että prosessi etenee NÄIN nopeasti.

12:48 Seuraava vaihe on tietenkin kriisi. Ei tarvita kuin kuusi viikkoa, että maa saadaan kriisitilaan. Voit nähdä tämän Keski-Amerikassa tällä hetkellä. Ja kriisin jälkeen, väkivaltaisen vallan- ja järjestelmän sekä taloudenvaihdon jälkeen on vuorossa vaihe nimeltä normalisaatio, joka voi jatkua loputtomiin.

13: 07 Normalisaatio on kyyninen ilmaisu – neuvostopropagandasana. Kun Neuvostotankit vyöryivät Tsekkoslovakiaan vuonna 1968, Brejnev julisti: ”Nyt tilanne Tsekkoslovakiassa on normalisoitu”. Tämä sama tulee tapahtumaan Yhdysvalloissa jos sallitte kaikkien näiden omahyväisten mänttien ajaa maa kriisiin, sallitte heidän lupailla ihmisille kaikenlaisia ihanuuksia, ”paratiisin maanpäällä”, epävakauttamaan taloutenne, eliminoimaan vapaan kaupan kilpailuperiaatteet, ja asettamaan ”isonveli-hallituksen” Washington DC:hin hyväntahtoisine diktaattoreineen kuten Walter Mondale, joka lupaa paljon välittämättä siitä täytetäänkö lupaukset vai ei. Hän menee Moskovaan nuoleskelemaan uusien nevostomurhaajien perseitä, mutta ei se mitään, koska hän pystyy luomaan tunnelman, että kaikki on hallinnassa . Mutta tilanne ei ole hallinnassa, asiat ovat iljettävästi hallitsemattomissa. Suurin osa Amerikan politikoista, mediasta ja koulutusjärjestelmästä kouluttaa vääristynyttä sukupolvea, joka uskoo elävänsä rauhan aikaa. Väärin. Yhdysvallat ovat sotatilassa. Määrittelemättömässä sodassa, totaalisessa sodassa tämän systeemin perusperiaatteita – ja ideologiaa vastaan. Eikä tämän sodan alkuunpanija tietenkään ole Andropov, vaan systeemi – kuinka tahansa naurettavalta seuraava kuulostaakin - maailman kommunistisysteemi, tai maailman kommunismisalaliitto. Pelotanko jotakuta? - En välitä. Nyt on aika pelätä jos yleensäkään osaa pelätä ... mutta ei asiasta tarvitse tulla vainoharhaiseksi. Mitä todellisuudessa nyt tapahtuu, on, että toisin kuin minulla oli, sinulla on kirjaimellisesti useita vuosia aikaa elää, vaikkei Yhdysvallat heräisikään. Aikapommi tikittää, joka sekunti katastrofi tulee lähemmäksi ja lähemmäksi. Toisin kuin minulla oli, sinulla ei ole mitään paikkaa minne paeta, ellet sitten halua elää etelänavalla pingviinien kanssa. Tämä on se, viimeinen vapauden ja mahdollisuuksien maa.

15:24 Haastattelija: Mitä meidän pitäisi tehdä, mikä on suosituksesi Amerikan kansalle?

Bezmenov: Välitön asia mikä tulee mieleeni on se, että pitäisi syntyä voimakas kansallistahto kouluttaa ihmisiä todelliseen patriotismiin. 2. Selittää heille sosialismin, kommunismin, hyvinvointivaltion ja isovelihallituksen todellinen vaara. Jos ihmiset eivät pysty tajuamaan nykyisen kehityksen piilevää vaaraa, niin mikään ei voi pelastaa Yhdysvaltoja; voitte heittää hyvästit vapaudellenne – mukaan lukien homoseksuaalit, vangit, laitoshoidokit, kaikki tämä vapaus katoaa viidessä sekunnissa samoin kuin kallisarvoiset henkenne.

Ainakin osa Amerikan väestöstä tajuaa, että vaara on todellinen. Heidän täytyy PAKOTTAA hallitusta – enkä puhu kirjeiden kirjoittamista tai vetoomusten allekirjoittamista, kaikesta tästä ”jalosta toiminasta” – vaan puhun Yhdysvaltojen hallituksen pakottamisesta kommunismin tukemisen lopettamiseen.
"

Ei kommentteja: