maanantai 9. marraskuuta 2009

SOSIAALISEN MUUTOKSEN POLKU


Jos vuosi sitten puhuit “Uudesta Maailman Järjestyksestä” sinua pidettiin salaliittoteoria-hölmönä, nyt olet taloudellinen ”ongelman ratkaisija”
– royalproletariat, kommentoija youtubessa
CNBC Perjantaina 06.11.2009


(0.00) Toimittaja: Seurassamme on Damon Vickers Nine Points Capital Partnersin johtava sijoitusvirkailija Seattlesta Washingtonista.
Te (Nine Points Capital Partners) olette Hedge Fund, ja se mitä itse asiassa teette on, että ennakoitte markkinoiden nousuja ja laskuja, ilmeisesti olette tehneet aikoja kullalla ja myöskin öljyllä juuri ennen kuin öljy ylitti seitsemänkymmenenviiden ja kulta tuhat. Aiotteko pysyä noissa asemissa?

(0.24) Vickers: Joo, joo’o - aivan varmasti!… Tämä on – voit tietysti pohtia pääsi puhki ja tehdä psykologisia viilauksia - mutta nyt on aika pelata pingistä … ja rakennella pienoismalleja, tai jotain muuta naurettavaa – tarkoitan, että nyt on se hetki kun tehdään rahaa, olemme suuntauksien edistäjiä *. Joten ei ole paljon muuta mitä nyt voisi tehdä – tarkoitan, että öljy näyttää vahvemmalta, kulta näyttää vahvemmalta ja valuutat näyttävät heikommilta, johtuen kaikista niistä syistä mistä aikaisemmin puhuimme.
(1.03) On voimakasta tulojenlaskua, en tiedä miten se tulee lopulta ratkeamaan. Voi olla, että se ratkeaa jonkinmoisen globaalin valuuttakriisin avulla. Ja jos maailmanlaajuinen valuuttakriisi tapahtuu, niin todennäköisesti – luulisin – mennään kohti globaalia Maailman Hallitusta, uutta globaalia valuuttaa ja Uutta Maailman Järjestystä. Niinpä … saatamme olla siirtymässä kohti sitä.

(1.31) Toimittaja: Puhutaan lisää tästä valuuttakriisistä, jonka näet lähestyvän, mitä dollarille tapahtuu?

( 1.39) Vickers: Voisi päätellä, että dollari tulee kokonaan tuhoutumaan ja muuttuu käytännöllisesti katsoen arvottomaksi. Meillä on … no … tämä on se mitä tiedämme. Tiedämme, että, jos voidaan tuottaa jotain … tämä … tämä ”peli”, jota nyt pelataan Yhdysvalloissa ja kytkösalueilla, ei voi jatkua loputtomiin. Meillä on 65 triljoonaa dollaria negatiivista pääomaa, emme voi mitenkään huolehtia terveydenhuollon ja hemmotellun yhteiskunnan – joka meillä nykyään Yhdysvalloissa on – vaatimuksista. Emme voi kilpailla työvoimakustannuksissa Kiinan kanssa, joka tuottaa jotain dollarilla tunnissa! - kun sama täällä maksaa 24$/h - lisänä terveydenhoitoetu … ja kaikki SE, mitä pakettiin sisältyy - joten miten tämä kaikki lopulta ratkeaa?

(2.25) Toimittaja: Sanot siis, että Yhdysvallat tarvitsee pehmeämmän, heikomman, kilpailukykyisemmän dollarin - osaksi tämän tulojenlaskun takia, mutta meillä on myös tuottavuusnumerot täällä: 9,5%! - sehän tasoittaa kovasti, mutta sellainen taso tuskin on kestävää?

(2.43) Vickers: Joo … ei, se ei ole kestävää, se on hieno luku ja on hienoa nähdä ihmisten olevan tuotteliaita – tarkoitan, että joo, ryhdytään hommiin – pidän siitä! Mutta miten luodaan globaali markkina-alue niin, että kaikki hyötyvät, niin ettei elintaso ole niin korkea, niin ettei mielipuolisesti ryntäillä tuhlaamaan maailman luonnonvaroja, kuten nyt tehdään, mitkä ovat ne aloitteet, jotka on toteutettava? Länsimaiset taloudet; Yhdysvallat, Eurooppa, Kanada, meillä ei ole luonnonvaroja, ja jos suoraan puhutaan niin ei ole suurella osalla Aasiaakaan, joten en tiedä mitä tehdään kaikille painetuille dollareille. Mutta voimme nähdä, että valuutat, joiden takana on luonnonvaroja; Brasilia, Kanada – missä muualla? – Australiassa – näiden valuutat pärjäävät, näiden pörssit ovat tehneet parhaan tuloksen tähän asti tänä vuonna, koska niillä on ”tavaraa”, luonnonvaroja, ne myyvät ulos todellisia tuotteita ja Yhdysvallat myy ”lupauksia” ja … ja ”nättiä paperia”.

(3.43) Toimittaja: Damon, meidän on lopetettava … hyvää viikonloppua. Damon Vickers Nine Points Capital Partnersin johtava sijoitusvirkailija Seattlesta.


--------------------------------------------------------------

* "Hra. Vickers loi sanonan “sijoittaa pääomaa sosiaalisen muutoksen polulle” kuvaillakseen merkittävää tapaansa lähestyä sijoittamista".

Ei kommentteja: